Bil med släp Tobbe Trafik

Utökad B- 96

Utökat B-körkort (B96) hos Tobbe Trafiks trafikskola i Bollebygd

Utökad B-behörighet är en variant av det vanliga B-körkortet. Skillnaden ligger i att du med B96 kan dra tyngre fordonskombinationer än med ett vanligt B-körkort, dvs en totalvikt på upp till 4250 kg (vilket tidigare var 3500 kg.)

Denna körkortsbehörighet kräver inte något ytterligare körkortstillstånd eller teoretiskt prov, men däremot är det obligatoriskt med ett körprov hos Trafikverket.

Innan du gör ditt körprov behöver du få genomgång av teori och säkerhet samt körlektion med backning av bil och släp. Se vår prislista för aktuella uppgifter!

Kom ihåg: BIL + SLÄP = MAX 4250KG

Bil med släp Tobbe Trafik

BE Personbil

Trafikskola för BE-körkort i Alingsås, Borås, Ulricehamn, Mark, Härryda, Lerum och Bollebygd

Körkortsbehörigheten BE ger dig rätt att köra personbilar eller lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg tillsammans med en eller flera släpvagnar med totalvikt 3 500 kg tillkopplat (max totalvikt 7 000 kg).

I Tobbe Trafiks startpaket för BE får du teorigenomgång med extra fokus på säkerhet samt körlektioner som främst handlar om backning och manövrering i olika trafikmiljöer. Du får även assistans och låna ett ekipage av oss när det är dags för körprov.

För att få ett BE-körkort finns det 6 st grundkrav som du behöver uppfylla:

  • Du har svenskt körkort med B-behörighet.
  • Du har körkortstillstånd.
  • Du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst 6 månader.
  • Du har fyllt 18 år.
  • Du har gjort ett godkänt förarprov (kunskapsprov och körprov).
  • Du har inget körkort som är utfärdat i någon annan stat inom EES-området. Ett sådant körkort går däremot att byta ut mot ett svenskt.

Vår trafikskola i Bollebygd hjälper dig att utöka ditt körkort med B96 och BE

Tobbe Trafik är inte bara en trafikskola för körkortselever från Bollebygd utan vi tar självklart emot elever även från vår omnejd. Bor du i Alingsås, Borås, Ulricehamn, Mark, Härryda, Lerum eller någon annan ort är du välkommen till Tobbe Trafik i Bollebygd – individanpassad utbildning med eleven i centrum. Anmäl dig för körlektioner redan nu!