Körkort Moped Klass 1 AM

KÖRKORT MOPED KLASS 1, AM – TRAFIKSKOLA I BOLLEBYGD

Tobbe Trafik har kurser där vi träffas vid två teoritillfällen à 4 timmar. Då går vi igenom det som krävs för at du ska få dit mopedkörkort. Mopedkursen innehåller körning på manöverbana – vilket är obligatorisk innan vi ger oss ut i trafiken.

Du blir en trygg och säker mopedförare och när det blir dags för dig att ta bil- eller MC-körkort kommer du ha mycket med dig gratis eftersom grundreglerna i trafiken är de samma oavsett vilket fordon du kör.

Vi har lättkörda mopeder och satsar mycket på säkerhet. Som elev får man vid övningskörning låna utrustning som klarar alla typer utav väder. För de flesta är AM-kortet det allra första körkortet så vi är extra måna om att ta bra hand om våra yngsta förare och ser till att de får en bra upplevelse på vår trafikskola.

Trafikskola för moped klass 1, AM i Bollebygd, Hindås, Borås, Sandared, Sjömarken, Rävlanda, Landvetter, Lerum, Mark och Härryda

Klass 1-mopeden får gå i max 45km/h och det krävs ett AM-körkort för att få köra ett sådant fordon. För att kunna genomgå kursen och ta körkortet krävs ett giltigt körkortstillstånd.

I kursen ingår ca 4 timmars manövrering och körning i trafik. När körningen är godkänd och  du har presterat godkänt på Elevcentralen kan du genomföra kunskapsprovet för AM-körkort. Kunskapsprovet bokas och skrivs hos Trafikverket, du måste fyllt 15 år för att få genomföra teoriprovet.

Välj oss som din trafikskola för AM mopedkörkort i Bollebygd

Vi finns inte bara här för körkortselever från Bollebygd utan tar självklart emot elever från närområdet. Bor du i Härryda, Landvetter, Lerum, Mark, Hindås, Rävlanda eller annan ort så är du alltid välkommen till Tobbe Trafik – med individanpassad utbildning och eleven i centrum.

Trafikskola moped körkort AM Bollebygd Alingsås Borås Ulricehamn Lerum Mark Härryda
Trafikskola moped körkort AM Bollebygd Alingsås Borås Ulricehamn Lerum Mark Härryda

Kommande kurser