Körkort Moped Klass 1 AM

Tobbetrafik har kurser där vi träffas vid två teori tillfällen à 4 timmar. Där går vi igenom allt som krävs för respektive mopedkurs. Mopedkursen innehåller körning på manöverbana, vilket är obligatorisk innan vi ger oss ut i trafiken.

Du blir en trygg och säker mopedförare och när det blir dags för dig att ta bil- eller MC-körkort kommer du ha mycket gratis eftersom grundreglerna är samma i trafiken oavsett vad du kör.

Vi har alltid lättkörda mopeder och satsar mycket på säkerhet. Som elev får man alltid låna utrustning vid övningskörning som klarar all form utav väder.

Klass I AM (45km/h)

Ansök HärKlass I mopeden får gå i max 45km/h och det kräver ett AM körkort för att bli giltig att köras. För att kunna genomgå kursen och ta körkortet krävs ett giltigt körkortstillstånd.

I kursen ingår ca 3 timmars körning i trafik, när körningen är godkänd och när du presterat godkänt på elevcentralen kan du genomföra kunskapsprovet för AM körkort. Kunskapsprovet bokas och skrivs hos Trafikverket, du måste fyllt 15 år för att genomföra teoriprovet.

Tobbe Trafik personal på moped
Moped Tobbe Trafik

Kommande kurser